Ironstone Vineyards

Ironstone Vineyards is gelegen in Murphys, in het hart van de Sierra Foothills, in de schilderachtige Cold Rush Country van Californië.
Het is een familiebedrijf die de nadruk legt op de natuurlijke schoonheid en de geschiedenis van de streek.

Het verhaal van Ironstone Vineyards begon in 1948 toen John Kautz, een gewone jonge boer, de toekomst zag in het kweken van druiven in Lodi. Hij startte met 12 hectare maar bouwde algauw een uitstekende reputatie op en na een mum van tijd bezat hij 5000 hectaren.
Alle druiven werden verkocht aan andere wijnmakers. In 1988 wijden zijn vrouw Gail en hun kinderen al hun tijd aan het creëren van hun eigen wijn. De rest van de druiven werden doorverkocht.
Ze haalden de bekroonde wijnmaker Steve Millier binnen om de eerste Kautz-wijnen te lanceren, die zouden uiteindelijk uitgroeien tot de Ironstone Vineyards. Samen streven ze om uitzonderlijke wijnen te maken met ongeëvenaarde kwaliteit, maar toch toegankelijk voor iedere wijnliefhebber.

In 1989, met behulp van dynamiet en houweel, houwden een groep mijnwerkers een grot in het kalkgesteente om de wijnen een plaats te geven om te rijpen op de vaten. Deze grot diende tevens als eerste degustatieruimte.

Ironstone Vineyards is nu uitgegroeid tot een heus domein, met feestzaal, amfitheater, bezoekersruimte, museum en natuurlijk hun wijnkelders.