Ironstone Zinfandel Reserve 109

Beschikbaarheid: Op voorraad (11)

Ironstone Vineyards Ironstone Zinfandel Reserve 109

 
DRUIVEN
 
100% Zinfandel
 
WIJNGAARD
 
De Rous Vineyard, volledig geënt op de St. George-onderstam, werd geplant in 1909. Deze single-source wijngaard van 10 hectare ligt in de sub-appellatie van Mokelumne River. Deze prachtige, verwrongen, knoestige, door het hoofd getrainde Zinfandel-wijnstokken leveren 2,5 ton fruit per hectare op met een ongelooflijke concentratie aan smaken. Maar het was niet altijd zo. Toen Craig Rous de wijngaard in 1994 kocht, had hij nog twee jaar onder contract staan ​​als White Zinfandel. Toen dit contract afliep, begon hij het proces om het terug te transformeren in een Rode Zinfandel-wijngaard door gespecialiseerde snoei. Al onderweg veranderde hij het van voor- naar druppelirrigatie en voegde hij zonnepanelen toe om de bron van brandstof te voorzien. Craig's methode van "bug control" is de talrijke hagedissen en spinnen in de wijngaard.
 
NOTITIES
 
Druiven geteeld op deze oude wijnstokken produceren "Ancient Vine" Zinfandel die zo goed gemaakt is dat de naadloze kenmerken onvergetelijk zijn. Multidimensionaal in aroma's en smaken, deze royaal rijke Zinfandel biedt pluche aroma's en smaken van rijpe bramen, bruine kruiden, kruidnagel, karamel en lichte vanille, eindigend met goed afgeronde tannines en een aanhoudende donkere, fruitige afdronk.
 
PRODUCTIE
 
Volrijpe druiven werden geoogst bij 25,5 Brix. Na de handmatige oogst werden deze kostbare druiventrossen gefermenteerd in onze kleine roterende vergister. Na langdurige gisting en maceratie te hebben ondergaan, werd de nieuw geperste wijn overgebracht naar kleine Franse eikenhouten vaten en in onze ondergrondse grotten geplaatst. Met de hand gestraald door lokale mijnwerkers, van wie velen in de jaren 1800 goud kwamen halen, behouden deze grotten het hele jaar door een natuurlijke temperatuur van 60 graden Fahrenheit om een ​​vollere, rijkere en fijnere wijn met echt rassenkarakter te garanderen. Zorgvuldige behandeling van deze unieke druiven van begin tot eind levert een wijn op die trouw is aan de wereldberoemde Lodi Zinfandels
 
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen