Pansal Del Calas Cellar Cap

Beschikbaarheid: Op voorraad (10)

PANSAL DEL CALAS

DRUIVEN

70% Grenache van oude wijnstokken
30% Samson van oude wijnstokken

NOTITIES

Een zeer expressieve, andere wijn, een vriend van onverschrokken combinaties. Zeer intense kersenkleur, met aroma's van fruit in compote, zachte houtnuances en veel parfum van vijgen, rozijnen...
De 15 maanden hout worden niet waargenomen omdat de toasts zeer goed in de wijn zijn geïntegreerd.
In tegenstelling tot traditionele dessertwijnen behoudt Pansal alle frisheid van het fruit en plakt het niet aan de lippen.  Pansal del Calàs wil iets meer zijn!

FOODPAIRING

Chocoladetaart met bittere en sinaasappel, foie en mango-lolly, eend met sinaasappel, rosbief met cranberrysaus, duizendblad met aardbeien en frambozen, wonton van varkensvlees met kerrie en rozijnen…

VINIFICATIE

Op de zevende dag stoppen we de gisting en voegen we wijnalcohol toe om een ​​hoge concentratie suikers in de wijn te behouden.
Maceratie: 30 dagen; de rassen worden samen gevinifieerd.
Soepele filtering

VEROUDERING

15 maanden in nieuwe en 1 jaar oude Franse vaten (228l);
Medium en licht roosteren
Na 3 maanden rijping in een tank voor het bottelen

VINYES

Leeftijd van de wijnstokken: 60-85 jaar Grenache, op een hoogte van 500 m
Bodem: klei en graniet, in terrassen

OOGST

Handleiding, in dozen van 20 kg medio oktober. Late oogst.
250 tot 1.000 gr per wijnstok
25-35 hl/ha

ANALYSE

Alcohol: 16,5%
Suikers: 70g/L

0 sterren op basis van 0 beoordelingen