Montes Montes - Classic Series - Merlot - 2013

€12,80
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Montes - Classic Series - Merlot - 2013

  • 85% Merlot
  • 15% Carmenére

De wijngaarden bevinden zich in de Colchagua Valley, en de gronden zijn afgeleid van graniet met verschillende mate van verwering, uitgestrekte gebieden van matige diepten van rode klei en weinig organische stof. Dit soort bodem matige vochtretentie door de diepte van de stenen en alluviale sedimenten. onze Merlot groeit op een vlakke ondergrond niet meer dan 120 meter (394 voet) boven de zeespiegel. De wijnstokken hebben een noord-noordwesten oriëntatie en zijn verticaal gepositioneerd en dubbele Guyot gesnoeid met scheuten niet langer dan 40 inches (101 cm) lang. Vineyard dichtheid 5555 planten / ha (2250 planten / acre) om de opbrengsten te verkrijgen van ongeveer 10 ton / ha (4 ton / acre). Irrigatie is geregeld in de laatste fase van het seizoen om te oogsten met kleine bessen te bereiken en niveaus van suiker en kleur te resulteren in een grotere concentratie en volume in de wijn

De Oogst

De Oogst Periode: 20 maart - 11 mei

Het weerrapport: het weer tijdens het seizoen 2012-2013 begon met een koeler dan normaal veer dat het begin van budbreak en bloeiende vertraagd ten opzichte van het vorige seizoen. december was ook vrij koud en regen in de centrale zone tot een krachtige verlenging van de bessen die de oorzaak van de trossen te zwaarder. Een koude januari ingesteld veraison terug en regenval zet de kwaliteit van de meest gevoelige druiven in gevaar.

Onze Merlot overleefd met groot succes en bereikte de oogst met een gecontroleerde lading en losse trossen dat hing vrij van de planten, die helpt voorkomen dat de ziekten die kunnen worden weergegeven met de aanwezigheid van water. Februari presenteerde een aantal ongewoon hoge temperaturen, die de rijping op een lijn zetten met die van 2012. Irrigatie was bijna niet nodig, omdat de neerslag links voldoende vocht in de bodem voor de rijpingsperiode. De druiven bereikte oogst in een gezonde conditie zonder tekenen van uitdroging.

 

De Degustatie

Uitgesproken diepe robijnrode kleur met een enorme aromatische intensiteit op de neus herinnerend aan vers rode vruchten, aardbeien en pruimen met een vleugje jam en lichte noten van kruiden. Frans eiken leent een evenwichtige aromatische bijdrage met noten van vanille, toast, en karamel. De gladde gehemelte features mooi afgerond tannines en een goede structuur. Dairy noten en eiken worden geaccentueerd met elegantie en breedte.

Een aanrader met kip met champignonsaus en gebakken aardappelen, vlees en groente soep, humitas (Chileense tamales), lasagne.

 

Bewaartips:

Drink nu of houd tenminste 6 jaar.

Aanbevolen temperatuur: 17º-19º C / 63º-66º F

Decanteren: Aanbevolen voor 30 minuten voor het opdienen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen