Heartland - Directors Cut - Syrah 2012

€29,90
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Heartland - Directors Cut - Syrah 2012

Heartland Shiraz 'Directors Cut' Langhorne Creek 2012 is bereid van 100% syrah. De druiven groeiden op zandige leembodem. De druivenstokken zijn 25 tot 30 jaar oud en groeien in de beste wijngaarden van de Langhorne Creek. De druiven worden in de koelte van de nacht geoogst. Ze rustten enige tijd met schil in kleine roestvrijstalen vaten. Daarna begon de gisting met Rhônegist. De koude fermentatie duurde 8 dagen, de most werd driemaal daags met de hand ondergeroerd. De wijn lag 14 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eikenhout.

 

Degustatie:

De diepdonkerrode wijn trakteert je op een fijn geurenspel. Warme nuances van moerbeien, pruimenjam, bramenjam, een tikkeltje anijs en sandelhout en wat specerijen. In de mond is hij volumineus en krachtig zoals een blockbuster betaamt. Toch is alles prima in evenwicht. Hij kan nog een flink aantal jaren verder rijpen, maar is ook nu al een plezier om te drinken

 

Het wijngoed

Heartland Wines is een project van de Australische ster-wijnmaker Ben Glaetzer en drie vrienden. De vier realiseerden halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw hun droom van een gemeenschappelijk wijngoed. Na een lange nacht en een hoop leeggedronken wijnflessen was Heartland Wines geboren. Glaetzer is verantwoordelijk voor de wijnbereiding. De druiven komen uit de regio Langhorne Creek, een kleine 80 km ten zuiden van Adelaide. De druiven worden deels gekocht van bevriende wijnboeren. Heartland beschikt ook over een eigen wijngaard met de naam Angas Vineyards.

 

De regio is een van de beste van heel Zuid-Australië. De wijngaarden met syrah- en cabernet sauvignon-druivenstokken liggen dichtbij Lake Alexandrina. ’s Avonds wuift een zachte bries van Lake Alexandrina de planten koelte toe. Zo kunnen ze bijkomen van de hete temperaturen overdag. Heartland Wines maakt zeer fruitige en intens aromatische wijnen. Een enkele slok neemt je al mee naar de Zuid-Australische kust.

Directors Cut Shiraz is het vlaggenschip van Heartland. De jaargang 2012 is een van de best scorende wijnen van dit wijngoed.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen