Korta Reserva, Petit Verdot

Beschikbaarheid: Op voorraad (12)

“Bodega y Viñedos Korta”

Is een hedendaagse moderne Winery met 120 ha wijngaarden die allemaal kunnen geïrrigeerd worden volgens het “drip irrigation system”.

Eindeloze ambitie, schitterende terroir en gestuurde irrigatie zorgen voor perfect rijp fruit wat leidt tot volle, sappige wijnen. Goede kwaliteit wijn wordt niet verkregen door toeval. Een aantal belangrijke elementen zijn cruciaal om kwaliteit te bereiken. Onder hen zijn het klimaat en de bodem.

De vallei waar Korta Wine Cellar en wijngaarden ligt, heet "Sagrada Familia" (Heilige Familie), dit is precies de plaats waar het klimaat en de bodemgesteldheid het beste zijn in de wereld voor de productie van wijn.

 

Degustatie

Een nieuwe ontdekking! Prachtwijn!

Intense kersenrode, schitterende wijn met donker fruit, braam, kersen aangevuld met mooie geïntegreerde aroma's van zachte vanille, ceder, tabak en chocolade die de wijn te danken heeft aan de 12 maanden opvoeding in een mix van Franse en Amerikaanse eiken vaten. Geconcentreerde, stevige en robuuste wijn met mooi verweven tannines en leuke zuren. Lange, evenwichtige afdronk!

 

Seveertips

Vergezel deze wijn van een stevig stukje rood vlees, lamsvlees, geroosterde eend, stevige kazen of vegetarische gerechten.


BEWARING

Nu al heel smakelijk en toch nog 5 jaar te bewaren

0 sterren op basis van 0 beoordelingen