Blue Gin

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Voor Blue Gin worden 27 botanicals gebruikt. Naast jeneverbes vinden we ondermeer zeste van citroen, engelwortel, korianderzaad, kurkuma (verwant aan gember), anijs, hop, kardemom, witte en zwarte peper, kaneel, kamille, zeste van sinaasappel en zoethout in de smaakmix. De botanicals worden geïmporteerd uit maar liefst 14 landen, waaronder China, Egypte, Indonesië, Macedonië, Roemenië, Spanje, Turkije, de Verenigde Staten en Vietnam. Helaas voor ons maakt Blue Gin slechts een beperkt aantal botanicals openbaar.

De destillatie gebeurt in een ketel met een capaciteit van 300 liter. Eerst wordt de graanalcohol zelf tweemaal gedestilleerd om een goede basisalcohol te vormen. Vervolgens laat Reisetbauer de botanicals macereren in de basisalcohol, om daarna een derde destillatie uit te voeren. Dit wordt aangelengd met water uit de noord-Oostenrijkse Mühlviertel Alm rivier, tot een alcoholpercentage van 43% bekomen wordt. Heads & tails worden niet herbruikt.

Bij het openen van de fles is de aanwezigheid van jeneverbessen overduidelijk, evenals een sterke alcoholgeur. In de mond proef je meteen de aanwezigheid van de Macedonische jeneverbessen. Licht pikant, licht kruidig, met enkele toetsen van citrus. Een droge finish, logisch, aangezien het een dry gin betreft: een eindproduct dat minder dan 0,1 gram suiker per liter bevat.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen