Montes Alpha Chardonnay 2012

€23,80
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Montes Alpha - Chardonnay - 2012

Montes Alpha Chardonnay is een stevige en complexe witte wijn van tophuis Viña Montes. De druiven voor deze wijn komen uit hun relatief koel gelegen wijngaarden langs de Chileense kuststrook in Casablanca Valley tussen Santiago en Valparaiso. In deze regio heerst een schitterend micro-klimaat met perfecte omstandigheden voor de verbouw van eersteklas chardonnaydruiven.

Het bedrijf hanteert als slogan: 'From Chile with pride!' En zeer terecht, want Viña Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Het wijnbedrijf beschikt over vijf wijngaarden in de beste Chileense wijngebieden. Hun Montes Alpha behoort tot de top van de Chileense Chardonnay wijnen.

De druiven voor Montes Alpha Chardonnay komen van meer dan 30 jaar oude wijnstokken. De wijn wordt traditioneel gevinifieerd, waarbij 70% wordt vergist in houten vaten en 30% op roestvrijstalen tanks. Daarna krijgt een deel van de wijn een melkzuurgisting om de wijn meer ronding te geven. De wijn blijft 12 maanden op het vat en wordt regelmatig geroerd zodat er meer botergeuren in de wijn komen. De wijn kan tot zeker 5 jaar na oogstjaar worden opgelegd.

 

De degustatie


Montes Alpha Chardonnay is een stevige, fruitige en complexe wijn met in zijn geur veel tropisch fruit met aroma's van banaan en ananas, mooi fris citrus en een boterachtige afdronk. De wijn heeft een perfecte balans tussen fruit en 12 maanden eikenhout. De smaak is rond en romig; kortom échte Chardonnay. De wijn smaakt perfect bij wit vlees, eend, kalf, krab, risotto én rijke visgerechten.

 

Gemiddelde jaarproductie

240 000 gevallen

 

Bewaartips

Kan nu al gedronken worden maar kan op zijn minst 6 jaar bewaard worden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen