Lanzerac Merlot Stellenbosch

Beschikbaarheid: Op voorraad (17)

Lanzerac Merlot Stellenbosch

Lanzerac heeft 4.32ha wijngaarden beplant met Merlot. De wijngaard zijn gelegen op een hoogte variërend van 165m tot 320m en de oriëntatie is zuidelijk. De grond bestaat voornamelijk uit verweerd graniet met rode klei. Er staan 3500 stokken per ha en de gemiddelde opbrengst bedraagt 5.8 ton/ha. De ouderdom van de stokken is 16 jaar.

De druiven worden met de hand geoogst, wat voor een eerste selectie zorgt omdat enkel de goede druiven geplukt worden. Na ontrossen worden de druiven nog manueel gesorteerd. Tijdens de eerste gisting worden de druiven en schillen driemaal per dag omgeroerd. Daarna wordt het sap van de schillen gescheiden en de schillen nog zachtjes verder geperst. Na melkzuurgisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in kleine Franse eiken vaten, een derde nieuw, een derde tweede gebruik en een derde derde gebruik.

Degustatie

Een complete fles rood voor een stevige maaltijd. Deze Merlot van Lanzerac heeft een uitnodigende dieprode kleur. De geur is kruidig en intens met rijp roodfruit en cacao. In de mond toont de wijn extracten van lichte munt met chocolade, dennenhout en laurier. De wijn heeft lekker veel body met een elegante aanhoudende afdronk door de goed uitgebalanceerde tanninestructuur.

Foodpairing

Een stevige Merlot die het benodigde tegenwicht biedt voor een goed stuk vlees of ander dominant gerecht.

Bewaren

6 tot 8 jaar

0 sterren op basis van 0 beoordelingen