Korta Reserva, Carmenere

€9,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Bodega y Viñedos Korta”

Is een hedendaagse moderne Winery met 120 ha wijngaarden die allemaal kunnen geïrrigeerd worden volgens het “drip irrigation system”.

Eindeloze ambitie, schitterende terroir en gestuurde irrigatie zorgen voor perfect rijp fruit wat leidt tot volle, sappige wijnen. Goede kwaliteit wijn wordt niet verkregen door toeval. Een aantal belangrijke elementen zijn cruciaal om kwaliteit te bereiken. Onder hen zijn het klimaat en de bodem.

De vallei waar Korta Wine Cellar en wijngaarden ligt, heet "Sagrada Familia" (Heilige Familie), dit is precies de plaats waar het klimaat en de bodemgesteldheid het beste zijn in de wereld voor de productie van wijn.

Carmenère is een druivensoort die oorspronkelijk uit de Medoc, Bordeaux komt. Eind 19de eeuw werd een groot deel van de druiven verwoest door de druifluis. Tot aan het begin van de jaren '90 van de 20ste eeuw dacht men dat de Carmenère uitgeroeid was. Wel vond men dat de Chileense Merlot een ietwat wrange bijsmaak had, die niet eigen is aan de merlot. Een Franse oenoloog ging op onderzoek en ontdekte dat de Chileense wijnboeren, zonder het zelf te weten, de druiven Merlot en Carmenère gemengd hadden aangeplant. Toen deze oenoloog dit ontdekte is men begonnen om deze terug te scheiden.

Op dit ogenblik is Chili het enige land ter wereld waar de Carmenère nog in grote getale voorkomt. De Chilenen zijn dan ook zeer trots op deze exclusieve Chileense wijn.

 

Degustatie

Donker paarse, krachtige, volle wijn. In de neus een mooie balans van zwart fruit, fijne kruiden, cacao en houttonen met een plezierig fruitig einde. De smaak is vol en rond, ook hier weer eindigend met een fruitige finish.

 

Serveertips

haarwild met saus op basis van bessen, rood vlees (algemeen), confit van eend, kalfsbiefstuk met rode bessensaus. Serveertemperatuur: 16 à 18°C 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen