Montes Alpha - Cabernet Sauvignon - 2012

Beschikbaarheid: Op voorraad (23)

Montes Alpha - Cabernet Sauvignon - 2012

De wijngaarden die de Cabernet Sauvignon die bestemd zijn voor onze Montes Alpha produceren bevinden zich op onze Marchigüe en Apalta landgoederen in de Colchagua Valley. Apalta was de grootste contribuant, en beide gebieden hebben de bodem van graniet oorsprong met verschillende niveaus van verwering. Beide variëren sterk in termen van klei inhoud, diepgang, en de hoeveelheid organische stof.

Apalta is zeer heterogeen, met zones die worden gekenmerkt door de invloed van de rivier en anderen beïnvloed door modderstromen en materiaal dat los breekt uit de omliggende bergen. De bodems zijn over het algemeen diep op de flatland en dunner aan de voet van de berg en de hoger gelegen gebieden. De Cabernet Sauvignon doet het het beste wanneer geplant op de vlakte en de lager gelegen hellingen waar de bodem dieper en heeft een matige vocht vast te houden.

Marchigüe is platter en heeft een lagere heuvels met een matige hellingen. De gronden zijn vrij ondiep en in sommige gevallen niet meer dan 60 cm diep, met medium kleigehalte en een hoog capaciteit voor waterberging. De wijngaarden liggen in het vlakke zones, die een hoge mate afgeronde stenen hebben (Fluvial materiaal) en zijn arm in klei. Onze Cabernet Sauvignon wijngaarden zijn geplant tot een dichtheid van 5555 planten / ha (2.250 per acre) en beheerd in een dubbele Guyot-systeem voor een opbrengst van ongeveer 7.000 kg / ha (2,8 ton / acre)

 

De Oogst

Oogstperiode: 15 maart 27 mei

Oogstverslag: Het weer tijdens het seizoen 2011-2012 gepresenteerd zeer uitgesproken koude en warme periodes. regenval was weinig onder invloed van de La Niña fenomeen en geconcentreerd tijdens de wintermaanden. De veer was koud en vorstvrij, die ideaal zijn voor een optimale gebladerte groei, bloei en cluster definitie was.

De zomer was droog, duidelijk, en zonder de koude en bewolkte dagen gepresenteerd tijdens het vorige seizoen. Veraison begon medio januari, een beetje vroeger dan in het vorige seizoen, voornamelijk als gevolg van een overwicht van heldere, warme dagen tijdens de regen-vrije zomer.

De top temperaturen in februari en maart maakte het noodzakelijk om de oogst van twee weken eerder dan in 2011 te beginnen, maar het eindigde gedurende de eerste twee weken van mei, die vergelijkbaar is met die van 2011. De druiven bereikte oogst in goede gezondheid, en de trossen waren in uitstekende conditie, middelgrote tot klein in omvang met gereguleerde belastingen.

Een mijlpaal in de Chileense wijnbouw, gemaakt met druiven van de beroemde Colchagua Valley en een van onze meest bekende Chileense wijnen. Diep robijnrode kleur en zeer fruitig, rijp, en intens op de neus met een overwicht van rode fruittonen zoals aardbeien en rijpe kersen. Zwarte bessen en gekonfijte vruchten lijken ook in de mond, waar de de zeer goed geïntegreerd eiken draagt aantekeningen van toast, toffee, vers gemalen koffie, tabak en vanille. De smaak is goed in balans met fijn afgestemde afgeronde tannines die de wijn geven een bepaalde romigheid en zeer verheugend volume. De aromatische sensatie toeneemt met een grotere nadruk op de melkzuur aroma's en fruitigheid. Lange, aangename afdronk.

 

De Degustatie

Montes Alpha Cabernet Sauvignon heeft een intens robijnrode kleur en intense aroma's van rood en zwart fruit, vanille en tabak, waarin het gebruik van eikenhout prachtig is geïntegreerd. De smaak van de Cabernet Sauvignon is vol met tonen van zwarte bessen. De wijn is zeer complex met veel vulling en een grote lengte in de afdronk. De wijn kan goed ouderen en kan worden opgelegd tot 10 jaar na oogstjaar. Aanbevolen wordt om de wijn vooraf te decanteren. De Montes Alpha Cabernet Sauvignon is een uitstekende begeleider van gegrild vlees en rijke vlees- en wildgerechten

 

Bewaartips:

Kan nu worden genoten of cellared voor maximaal tien jaar.

Aanbevolen temperatuur: 17º-19º C (62º-66º F).

Decanteren: Best 30 minuten voor het opdienen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen