Montes Folly

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Montes Folly

MONTES FOLLY 'THE WILDEST WINE FROM APALTA VALLEY, CHILE'

Zo luidt de prikkelende slogan van de Montes Folly Syrah. En dat is niet zonder reden, want Montes zet hiermee deze icoonwijn in de kijker. En terecht, want Viña Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen.

Montes beschikt over vijf wijngaarden in de beste Chileense wijngebieden. De druiven van deze grootse wijn komen van de hoger gelegen hellingen van de beroemde Apalta Vineyard in Colchagua. De hellingen liggen er in een schitterend micro-klimaat, waar de omstandigheden voor het rijpen van druiven gewoon perfect zijn. De dagen zijn erg warm, maar wel met een koele zeewind en idelale nachtelijke afkoeling.

Montes Folly Syrah is een absolute topwijn! Aardig is dat de naam "Folly" slaat op het feit dat andere wijnproducenten, Aurelio Montes voor "gek" verklaarden dat hij zo hoog ging aanplanten. Dat hij een visionair is met een goed oog voor de mogelijkheden voor topkwaliteit, blijkt wel uit het resultaat. Namelijk van 100% Syrahdruiven een icoonwijn maken met werelwijde erkenning.

Degustatie

Montes Folly Syrah is een volle, robijnrode wijn met een licht pepertje en veel fruit. In de smaak overheerst zwart fruit, zwarte bessen en rijpe pruimen. Op de achtergrond geeft de wijn een rokerige impressie en tonen van adelijk wild, dat zo typisch is voor Syrah. De wijn is vlezig en mooi van structuur met veloursachtige tannines. Zijn zeer stevige stijl en langgerekte finale heeft de wijn mede te danken aan zijn 18 maanden lange lagering op Franse eiken vaten.

Foodpairing

Serveer deze grootse wijn bij grootse vlees- en wildgerechten. Aanbevolen wordt om de wijn vooraf te decanteren.

Bewaren

Opleggen van de Montes Folly kan tot zeker 8 jaar na oogstjaar. 

Land: - Chili
Streek: - Colchaqua Valley
Wijngaard: - Apalta Vineyard
Type druif: - Syrah
Oogst: -
Rijping: - 18 maanden houtrijping op Franse vaten
Kleur: - robijnrood
Geur: -
Smaak: -
Serveertemperatuur: -
Alcoholpercentage: 12%
Serveertip: -
0 sterren op basis van 0 beoordelingen