De Bortoli WineBox Cabernet Sauvignon Rosé 2018

Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

De Bortoli is één van de grootste Australische wijnhuizen dat nog in familiebezit is. Het wijn huis is ontstaan toen Vittorio de Bortoli vertrok in 1925 vanuit Italië naar Australie. Zijn vrouw volgde in 1928 en samen starten het wijnhuis.Vandaag aan de dag wordt het bedrijf nog steeds gerund door de vier kleinkinderen van de familie. Onder beleid van hun zoon Deen (overleden in 2003) was er reeds een grote uitbreiding.

Vandaag heeft De Bortoli wijngaarden in Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. Ze bieden het beste van DOWN UNDER op wijngebied in petto heeft!

Ze produceren dus een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus, uiteenlopend van eenvoudige generieke blends, zoals bijvoorbeeld Shiraz-Cabernet en Semillon-Chardonnay, tot prestigieuze terroirwijnen uit de Yarra Valley. Grote specialiteiten van De Bortoli zijn de dessertwijnen Noble One en Black Noble. De eerste is een Semillon met botrytis in de stijl van Sauternes, de tweede een typisch Australische Black Muscat. De wijnmaker is Ralph Graham, terwijl Darren de Bortoli de algemene leiding heeft over het familie domein.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen