Beschikbaarheid: | Op voorraad (1) |
Als je van heldere, pittige citrusaroma's en de fijne bubbels van champagne houdt, probeer dan Chenine Cava!
Chenine Brut Nature cava wordt gemaakt in de regio Penedés. Van 20% Xarel-lo / 40% Macabeu / 40% Parellada. Voor de vinificatie wordt de traditionele methode champenoise gebruikt, waarbij het bruisen wordt geproduceerd door een tweede gisting op fles. De wijn rijpt 12 maanden op de droesem; volgens de wet moeten alle wijnen met het label Cava minimaal 9 maanden op de droesem rijpen.
Degustatie
Chenine Brut Nature cava vertoont aroma's van groene appel en citrus. In de mond heeft het frisse, frisse smaken met tonen van citrus-limoen en slechts een vleugje zoetheid. Het smaakt fris, schoon en nerveus.
Foodpairing
Deze heldere, levendige Cava past goed bij de meeste tapas, hartig of zoet, of informele kleine schotels, vooral die met zeevruchten. Het heeft meer dan genoeg inhoud en interesse om op zichzelf een uitstekend aperitief te zijn.