El Aromo Viognier Varietal 2015

€7,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

El Aromo Viognier Varietal 2015

De gebruikte druiven zijn 100% Viognier gegroeid in onze eigen wijngaarden gelegen in de Maule Valley. De oogst vindt plaats in de tweede week van maart tijdens de vroege ochtend of late avond uren om de druiven bij een lage temperatuur te houden, waardoor het behoud van de versheid en frisse zuren of onze Viognier.

 

De wijnstokken 

Deze Viognierwijnstokken staan op een alluviale, vulkanische ondergrond

 

De Oogst

Deze met de hand geplukte druiven worden rond de derde week van maart geplukt en gebeurt laat in de avond of vroeg in de ochtend om de frisheid van de druif te kunnen garanderen.

 

Het wijn maken

De manueel geplukte druiven worden binnen de 4 tot 6 uur geperst, de fermentatie is op een temperatuur van 14 tot 16 graden deze vind plaats in inox ketels. Na 21 tot 26 dagen word de wijn geklarifieerd met bentontine om dan nog eens op -4 graden om 5 dagen tot rust te komen.

 

De Degustatie

Deze wijn heeft een groenachtige tot lichtgele kleur, met diepe aromas die doen denken aan oranjebloesems, tropische noten en rijpe abrikozen.

De smaak is fris en nerveus met een goede zuurtegraad. Een persistent minerale afwerking

 

 

Land: Chili
Streek: Maule Valley
Wijngaard: Vineyard Santa Magarita
Type druif: Viognier
Oogst: Manueel rond de 3de week van maart
Rijping: 21- 26 dagen Fermentatie Koude stabilisatie op -4ºC gedurende 5 dagen
Kleur: Groenachtig, lichtgeel
Geur: Deep aroma's die doen denken aan oranjebloesem, tropische noten en rijpe abrikozen.
Smaak: Fris, nerveus en met een goede zuurgraad. Persistent minerale afwerking.
Serveertemperatuur: 12 ºC - 14 ºC
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Salades, gegrilde vis, Pasta
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »